Лайфхаки для клієнтів

Орієнтований на клієнта захід - секрети організації

Організувати для клієнтів захід - відмінний спосіб надати більше уваги саме тим людям, від яких і залежить процвітання вашого бізнесу.

Нагородивши їх веселим святковим вечором або організувавши корисну ділову конференцію, ви не тільки зміцните партнерські зв'язки, а й стимулюєте майбутні продажі.

Бюджет

Багато підприємців вважають, що бюджет, необхідний для проведення орієнтованого на клієнта заходу, буде занадто великим. Хоча насправді є багато способів зібрати необхідні кошти, наприклад залучаючи спонсора або встановивши символічну плату за вхід.

Список гостей

Як тільки у вас з'явиться уявлення про бюджет, який ви готові витратити, наступним кроком стане складання списку гостей. Доброю ідеєю буде сегментувати клієнтську базу, організувавши різні заходи для кожної з категорій клієнтів. Це полегшить спілкування.

Будьте уважні, запрошуючи гостей! Важливо, щоб захід був цікавим для них, інакше іитратите зусилля даремно. Статусність заходу завжди підвищує запрошення лідерів індустрії. Саме їх присутність переконає ваших клієнтів в тому, що вони правильно зробили вирішивщи скориставшись вашими продуктами/послугами.

Заохочуйте учасників ділитися інформацією в соціальних мережах до, під час і після заходу.

Запрошення персоналу, з яким клієнти часто стикаються по роботі, а також присутність на заході гендиректора теж допоможе справити гарне враження на відвідувачів.

Маркетинг

Хочете, щоб якомога більше гостей прийшли на ваш захід, почніть готуватися до нього вже зараз. Те, що ви запрошуєте не випадкових людей, а своїх клієнтів, ще не означає, що вони автоматично погодяться прийти.

Чим більше у вас часу, тим більше ажіотажу ви можете створити. Разом із розсилкою іменних запрошень по електронній пошті, ви повинні задіяти всі інформаційні канали, які використовують ваші потенційні відвідувачі - Фейсбук, LinkedIn, блоги/форуми, особисті зустрічі.

Поставте завдання вашим секретарям обдзвонити всіх запрошених ближче до події, щоб підтвердити їх участь. Крім усього іншого, це ще й чудова нагода поспілкуватися з вашими клієнтами.

Тип події

Вибираючи формат заходу, який збираєтеся провести, має сенс запитати поради у деяких з ваших особливо лояльних клієнтів - чого саме вони чекають від цієї зустрічі. Так ваш захід стане не просто відображенням вашого особистого смаку, а вдалою спробою догодити людям, які підтримують ваш бізнес.

Цікаве для клієнтів наповнення заходу стимулює їх до відвідування, а також змусить відчути щирість вашої турботи.

Часто має сенс проводити захід не ввечері, а в робочий час, щоб залучити також і тих із ваших клієнтів, хто обтяжений сімейними обов'язками. При цьому ви завжди зможете розсунути рамки заходи, щоб задовольнити й тих, хто вечорами віддає перевагу спілкуванню в колі колег. Вечеря після конференції створена якраз для цього.

Подія, яку ви проводите, має зацікавити вашу аудиторію, але це зовсім не означає, що її обов'язково потрібно наповнювати самими лише розвагами. Для багатьох освітній процес не менш цікавий, ніж фуршет.

Місце зустрічі

Місце, яке ви обираєте для свого заходу, має вражати з першого погляду. Недостатня презентабельність закладу або залу одразу ж відверне увагу гостей від всього хорошого, що ви вже зробили, а хтось навіть може сприйняти це як образу.

Місце, яке ви вибрали для заходу, має як мінімум дозволити людям комфортно спілкуватися, а також отримувати задоволення від запропонованої програми.

Подарунки

Вручати клієнтам подарунки - відмінний спосіб переконати їх в тому, що ви розумієте їх цінність для вашої компанії. Пакети з набором рекламної продукції та сувенірами майже завжди - безпрограшний варіант. Однак важливо, щоб ці пакети були наповнені предметами дійсно хорошої якості, а не бюджетними ручками і брелоками.

Чим більше вау-фактор від вашого подарунка, тим кращий його вплив. Переконайтеся, що на одному і тому ж заході всі отримають однакові подарунки, і не забудьте потурбуватись, щоб на кожен був нанесений логотип вашої компанії.

Дізнайтеся, як продюсерський центр "Nekrasov" може допомогти вам організовати успішний захід. Звертайтесь за консультаціями - Viber/WatsApp: +38 097 052 ​​2222.

Фото