IPC Nekrasov activities

Свою «Хату під стріхою» Володимир Козюк презентував всій Україні

Народний художник України Володимир Козюк 19 березня презентував у Вінниці свій новий рекордний творчий доробок - щедро ілюстровану книгу «Хата під стріхою, останній штрих минулого тисячоліття» 

Подією всеукраїнської ваги назвали це експерти, а гості заходу не приховували приємного подиву і щирого захвату. Адже видання одразу номінували на рекорд України!

Книга Володимира Козюка - по-справжньому унікальне наукове видання і в Україні, і у світі, що репрезентує хату під стріхою як прецедентний феномен  України, аналіз якого базований на рекордному обсязі фактичного матеріалу, представленого фотографічно.

Любов до рідної української хати, повага до свого народу спонукали митця на створення величезної колекції (понад 450!) зроблених власноруч фотографій традиційного українського житла. У двадцятирічному творчому доробку митця також багато написаних з натури картин із зображенням цих хатинок.

На зустріч із митцем завітав голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій - адже захід відбувався саме за його патронатом. 

- Я якраз та людина, яка народилася у такій хаті, - признався він і додав, що дуже добре відчуває ту позитивну енергетику, яку випромінюють світлини та фото майстра.

- Ми не маємо права забувати нашу історію, - зауважив народний депутат Сергій Кудлаєнко. - У цих хатках жили ще наші діди, їх застали наші батьки. І ми знаємо наскільки світлішим, добрішим тоді був світ. Впевнений цю світлу, добру традицію маємо передавати й наступним поколінням.

Крім них на презентацію завітали також генеральний директор Національного музею народної архітектури та побуту України, мистецтвознавець - Оксана Повякель, співавтор книги, краєзнавець, кандидат історичних наук Віктор Косаківський, Народний депутат України Олександр Домбровський, депутат облради, голова профільної комісії з питань культури та освіти Людмила Станіславенко, відома дизайнерка Світлана Теренчук, численні громадські діячі, представники творчої інтелігенції міста та області.

Усі вони щиро вітали митця з вагомою працею, яка безперечно залишить слід в історії країни.

Презентацію поєднали із виставкою старовинних українських мистецтв: гончарства, плетіння, вишивки та відзначили концертом музичних колективів.

Виступав академічний камерний оркестр "Арката" під керівництвом художнього керівника та головного диригента - Заслуженого діяча мистецтв України Георгія Куркова. Звучав чаруючий голос Народної артистки України Ірини Швець. Дарував присутнім радість Народний ансамбль танцю «Барвінок» - під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України, Народного артиста України Петра Бойка. Почули гості й Академічний міський камерний хор «Вінниця» - під керівництвом Віталія Гадзінського. Оплесками зустріли учасницю телешоу «Голос Країни» та шоу «Х-Фактор 8» співачку Вікторію Ільчишену, а також Заслуженого артиста України Станіслава Городинського. В якості ведучого заходу виступив Олег Семко.

Хоча тираж видання надзвичайно обмежений, книгу на презентації міг придбати кожен бажаючий. Більшість із них скористалися нагодою отримати й автограф самого автора. Не уникали гості нагоди й сфотографуватись біля банера з тепер вже крилатими словами: "З цієї хати вийшов ти - тут народилась Україна!".

Організував захід продюсерський центр "Nekrasov".

Embedded thumbnail
Народный художник Украины Владимир Козюк 19 марта представил в Виннице свой новый творческий рекорд - щедро иллюстрированную книгу «Хата під стріхою, останній штрих минулого тисячоліття». Издание сразу номинировали на рекорд Украины!
A photo