IPC Nekrasov activities

Кращих художників світу скликають у Вінницю

Київська презентація ІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2018», який триватиме з 5 по 14 червня у Вінниці, викликала чималий резонанс у столиці

На захід завітали - Міністр культури України Євген Нищук, ініціатор заходу, Народний художник України Володимир Козюк, голова наглядової ради «Книги рекордів України» Олег Іваненко, голова журі мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2018», заслужений діяч мистецтв України, художник-живописець, директор Національного музею «Київська картинна галерея» Юрій Вакуленко, гендиректор Національного музею народної архітектури та побуту «Пирогово», мистецтвознавець Оксана Старак-Повякель та ін.

- На заході були практично усі, хто хоче міняти світ культури України на краще! - зауважив Володимир Козюк. - Дякую кожному, хто долучився, тільки разом ми зробимо так, щоб нас поважали у світі, щоб ми поважали самі себе!

Мета проекту - формування іміджу Вінниці як європейського міста, розвиток культурного потенціалу, презентація кращих зразків художнього мистецтва, підтримка та стимулювання до творчості художників України. Організатори запрошують до участі кращих професійних художників зі всієї України та зарубіжжя, які протягом майже двох червневих тижнів будуть відображати на свої полотнах наймальовничіші куточки української «золотої провінції» - Вінниці та Поділля.

Обирати учасників журі буде з врахуванням результатів інтернет-голосування, етап відбору триватиме з 21 травня до 1 червня 2018 року.

Для участі у пленері професійні художники (від 16 років) до 20 травня цього року мають надіслати на е-mail: іnfo@thebestartist.info заповнену заявку. Зразок такої заявки розмішений на сайті Вінницької міськради www.vmr.gov.ua.

Міністр культури України Євген Нищук наголосив на важливості проведення таких художніх пленерів, які створюють для митців можливість обмінюватись своїми творчими знахідками, останніми мистецькими тенденціями, налагоджувати професійну співпрацю.

- Існує чимало музичних та театральних конкурсів, проте, саме в частині художнього мистецтва не вистачає уваги до митців, - говорить Євген Нищук. - Мені б хотілося, щоб ця ініціатива мала продовження по різних містечках України, адже для нас дуже важливо  звернути увагу на  культурний розвиток обласних центрів, регіонів і спрямувати туди великий творчий потенціал наших талановитих митців.

До речі, Міністерство культури (www.mincult.kmu.gov.ua), а також обласна та міська влада Вінниці виступають у якості партнерів проекту. Отримала ідея вінницького художника схвалення й самого Президента України.

За короткий період організатори конкурсу вже отримали понад 300 заявок від вітчизняних та іноземних митців - з Грузії, Литви та інших країн.

- Приємно, що проект розвивається, що кількість учасників збільшується, формується інакше ставлення до художників, - розповідає Володимир Козюк. - Ми влаштовуємо ці пленери, щоб популяризувати мистецтво наших художників, максимально змінити ставлення до їхньої праці та сприяти збільшенню поваги до їх творчості. Наше завдання відкривати таланти та популяризувати цих художників у подальшому.

Важливою складовою конкурсу є благодійність, зібрані кошти від квитків та інших заходів спрямують на підтримку Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Також у рамках ІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2018» заплановані художні майстерні, майстер-класи, обмін досвідом та творчі зустрічі.

За підсумками Пленеру відбудеться підсумкова художня виставка у «Галереї ХХІ» та на Майдані Незалежності у Вінниці на день міста, де всі охочі зможуть познайомитись із роботами митців.

Embedded thumbnail
В Киеве состоялась презентация ІІ Международного художественного пленэра «Лучший художник/The best artist 2018».
A photo