Life hacking for customers

Корпоративні заходи - як вибрати свій формат

Ви не повірите, але корпоратив - це не тільки веселе передноворічне свято в тісному колі улюбленого колективу. В цілому це будь-яка форма заходів або соціальної активності, які організовуються або фінансуються бізнесом.

І при такому широкому визначенні цільова аудиторія корпоративних заходів, звичайно ж, може бути дуже широкою, включаючи, але не обмежуючись:

  • співробітниками;
  • керівництвом;
  • зацікавленими особами;
  • клієнтами/партнерами;
  • і навіть потенційними клієнтами.

 

Корпоративні заходи організовують з багатьох причин - бажаючи навчити, винагородити, мотивувати, відсвяткувати, відзначити ключові віхи в історії компанії, щоб управляти організаційними змінами або заохочувати співпрацю.

І кожна причина вимагає особливого втілення.

Конференції

Конференції зазвичай тривають не менше одного дня і використовуються підприємствами для надання інформації певній аудиторії. Їх часто використовують в якості інструменту для навчання та мотивації учасників, хоча вони також дають можливість розширити співпрацю та залучити нових клієнтів.

На конференції зазвичай запрошують кількох основних доповідачів і виділяють кілька тем для обговорення.

Конференції є одним із найбільш популярних форматів корпоративних заходів, тому що можуть легко адаптуватися під будь-яку аудиторію, включаючи співробітників, клієнтів, посередників і т.д. А ще вони ідеально забезпечують знайомство з цінностями вашого бренду.

Виставки

Це великі галузеві заходи, в яких підприємства орендують приміщення в рамках більш широкого спільного заходу, щоб просувати свої продукти або послуги потенційним клієнтам.

Часом підприємці самі організовують такі заходи. Але найчастіше просто відвідують їх в якості учасників.

Для участі у виставці вам обов'язково будуть потрібні якісні рекламні матеріали, мотивована і ефективна команда продажників, виставкове устаткування, а головне - унікальна ідея як залучити відвідувачів саме до вашого стенду.

Церемонії нагородження/ділові вечері

Хоча це два різних типи корпоративних заходів, вони часто проводяться в комплексі.

Церемонії нагородження можуть бути організовані в межах однієї компанії. Тоді вони заохочують і мотивують співробітників, постачальників, посередників і клієнтів, а нагороди стають реальним визнанням їх досягнень. Але компанії також можуть регулярно спонсорувати і більш широкі галузеві нагороди для просування свого бізнесу, поліпшення репутації або підвищення впізнаваності бренду.

Ділові вечері зазвичай проводяться одразу після церемонії нагородження, хоча їх можна організувати і як самостійний захід. Головне завдання такої вечері - можливість більш тісно і невимушено поспілкуватися з потрібною вам аудиторією.

Стимулюючі програми

Стимулюючі програми можуть бути просто комбінацією кількох типових заходів, пов'язаних між собою загальною рекламною кампанією. Найчастіше їх організовують для співробітників і партнерів.

Типовий початок такої програми - конференція з продажу, на якій аудиторія отримує можливість дізнатися більше про вашу бізнес в цілому, а також про ваші продукти або послуги. Потім учасникам протягом приблизно року шляхом e-mail розсилки нагадують про ті цілі, які були озвучені на конференції і про те, що потрібно для їх досягнення.

А завершується, як правило, така програма стимулюючим туристичним заходом, в ході якого учасники отримують унікальний і захоплюючий досвід спілкування в єдиній команді.

Презентації

Презентації так часто використовуються, що особливих складнощів для їх організації не відчувають навіть підприємців-початківці. Найчастіше ці події проводять, щоб викликати ажіотаж навколо появи нового продукту, послуги, офісу, або розширення сфери діяльності компанії.

Вони можуть бути орієнтовані на різну аудиторію - клієнтів, пресу, зацікавлені сторони, співробітників. Найчастіше на таких заходах освітні програми поєднують з відверто святковими елементами.

Внутрішньокорпоративні зустрічі

Зазвичай це більш формальні заходи, під час яких ключові менеджери і акціонери збираються разом, щоб обговорити ефективність бізнесу.

Хтось вважає за краще обставляти ці заходи максимально скромно. А хтось навпаки активно використовує їх, щоб максимально відкрито продемонструвати ділові успіхи, а також яскраво і щедро подякувати партнерам і акціонерам.

Конгреси

Це щось середнє між конференцією та виставкою і, як правило, має більш конкретну тему. Саме на конгреси найохочіше приїжджають фахівці в якійсь конкретній області знань або бізнесу, щоб обговорити нові технології (особливо популярний такий формат в сфері медицини та фармацевтики).

Компанії часто відправляють своїх співробітників на конгреси в освітніх і ознайомлювальних цілях. А також дають можливість своїм кращим співробітникам продемонструвати там свою наукову або підприємницьку перевагу, що також є відмінним інструментом для бізнес-просування.

Ділові прийоми

Зазвичай їх використовують для заохочення, стимулювання і вибудовування відносин всередині компанії, а також відносин з її найкращими клієнтами та постачальниками.

Такий прийом варіюється від простої вечері до відвідування загальних VIP-лож на великих спортивних заходах (бокс, футбол, автогонки) і зіркових музичних концертів. При цьому найчастіше мова йде про ті події, які в даний момент спонсорує приймаюча компанія.

Тімбілдинг

Заходи з побудови команди орієнтовані на співробітників самої компанії. Їх формат вимагає згуртованості, дружного виконання спільних завдань, змагального духу.

Вони відмінно підходять для залучення співробітників в робочий процес, формування їх позитивного ставлення до компанії, розвитку співробітництва та мотивації.

Дізнайтеся, як продюсерський центр "Nekrasov" може допомогти вам організувати успішний корпоративний захід. Звертайтеся за консультаціями - Viber/WatsApp: +38 097 052 ​​2222.

A photo