IPC Nekrasov activities

Kyiv Music Days 2019 на НСК «Олімпійський». Основні думки спікерів

Kyiv Music Days — що це таке? Це Міжнародна конференція концертної та культурної індустрій. Три дня проходив захід Kyiv Music Days 2019 — ні багато ні мало, а цілий марафон на НСК «Олімпійський». Мета заходу була та ж, що і в минулому році: зустріч людей з області мистецтва та бізнесу, читання лекцій і дискусії, проведення майстер-класів та воркшопів, розбір кейсів і обмін досвідом, обговорення трендів на ринку та нагородження переможців Kyiv Music Days Awards 2019.

Не оминув стороною цей захід і власник продюсерського центру «Nekrasov». У цій статті ми поділимося з вами основними ключовими тезами та кейсами спікерів Kyiv Music Days 2019, на які варто звернути увагу на думку Олексія Некрасова.

 

Основні кейси та думки спікерів

Юрій Нікітін — генеральний директор компанії «Mamamusic», зробив акцент на команді, яку потрібно зібрати; знати, чого ти хочеш від проекту, від артиста, від самого себе та поставити мету; розробити стратегію та згенерувати ідею. Та, звичайно, мати мотивацію, яка є важливим елементом при створенні івенту, музичного та комерційного проекту.

 

Кейс «Королева ночі. Оля Полякова», PR як спосіб досягти sold-out на всіх найбільших майданчиках країни — розбирав Михайло Ясинський, який є генеральним продюсером української компанії «Secret Service Entertainment Agency». Михайло зазначив, що сьогодні в Україні досі актуальним залишається креатив, реклама та піар, люди. Особливо люди. Тому що людей і їхню важку працю слід цінувати, та ні в якому разі не економити на них — тоді буде результат.

 

«Можливі win-win відносини промоутера та квиткового оператора? Як їх налагодити та в чому саме синергія?»

Ці питання обговорювали Максим Плахтій (Karabas.com), Дмитро Феліксов (Concert.ua), Олександр Порядченко (Kontramarka.ua), Ярослав Нікітін (Gastroli.ua), Юрій Компанієць (Ukrticket) і Дмитро Прикордонний. Модератором виступав Сергій Бабич.

Спікери озвучили наступні тези:

Успіх події — це робота організатора.

Квитковий оператор для глядача:

  • довіра та звичка;
  • асортимент;
  • центр допомоги;
  • зручність.

Розвиток власних продажів вимагає від організатора:

  • експертизу в електронній комерції (зокрема в SEO та digital рекламі);
  • підтримку та поліпшення сайту;
  • готовність до кризи (скасування та перенесення івенту, падіння сайту, DDoS-атаки, збої в інфраструктурі).

Синергія організатора та квиткового оператора можлива при:

  • концентрації сторін на власних експертизах. Поліпшення відносин організатора з менеджерами та артистами. Розвиток технологій і взаємовідношення квиткового оператора з глядачами.
  • виконанні обіцянок перед клієнтами.

Також прозвучала думка, що через 15 років артисти самостійно будуть займатися продажем квитків на власні концерти.

Ірина Горова (MOZGI Entertaiment, MOZGI GROUP) поділилася кейсом «1+1=11, або чому селебріті та бренди повинні працювати разом?»

По-перше, поєднуйте та створюйте.

По-друге, постійні рекламні публікації — це погано. Треба розбавляти контент.

По-третє, гігієна та чистота соціальних мереж — дуже важливо. Якщо вам пропонують великі гроші за розміщення «брудного» контенту в себе на сторінці, то краще відмовитися від такої пропозиції.

По-четверте, бути обличчям двох брендів — цього достатньо.

І ще, не ризикуєте зіпсувати імідж артиста, не продавайте артиста в різних напрямках і не використовуєте рекламу «прямо в лоб».

Великі івенти — як їх організовувати? Коли на твої плечах величезна відповідальність, коли на тебе дивиться вся країна, коли треба пройти багато кроків для здійснення заходу — це виклик. Прикладом послужив НСК «Олімпійський», де й проходив Kyiv Music Days 2019. Володимир Бугай і Станіслав Заводовський розповіли про комерційну складову та особливості організації. Залучити потрібну кількість стюардів і співробітників безпеки; передбачити всі кроки контрольно-пропускного режиму; забезпечити технічну та IT підтримки; залучити спонсорів і партнерів; створити рекламу та PR; провести кейтеринг і звернути увагу на загальні питання підготовки — все це та багато іншого треба врахувати та організувати.

Слід окремо зупинитися на кейсі Міжнародного фестивалю «OperaFestTulchyn», який був представлений авторами заходу, а саме: головним режисером і заслуженим діячем мистецтв України — Павлом Третьяковим, а також продюсером і заслуженою артисткою України — Іриною Френкель.

Міжнародний фестиваль «OperaFestTulchyn» — унікальне явище, яке виходить за рамки стандартів проведення культурних проектів в Україні, об'єднуючи багато складових моментів, серед яких: туристичний бізнес і соціальний аспект — вплив на формування суспільства, питання інфраструктури, видовищність і ексклюзивність змісту. Іншими словами, головна ідея заходу — популяризація та культурний розвиток Вінниччини. Це основа розвитку міста або цілої області, наприклад, Вінницької. Це доводить, що навіть у малих містах можуть створюватися культурні кластери на основі фестивального руху.

У цьому році фестиваль «OperaFestTulchyn» пройде з 4 по 9 червня в легендарному Палаці Потоцьких! Як відомо, літо — бум відкритих і масштабних івентів. У свою чергу, «OperaFestTulchyn» — головний open air спекотної пори року!

Вже на другий день заходу вечір був присвячений премії Kyiv Music Days Awards 2019.

Номінації та переможці:

  • Кращий промоутер/агентство — Pop Corn CA
  • Кращий квитковий оператор — concert.ua
  • Кращий менеджер артиста — Єгор Кір’янов та Лера Левицька
  • Кращий музичний журналіст — Саша Варениця
  • Кращий PR (менеджер/компанія) — «Много Воды», Secret Service Entertainment Agency
  • Краще видання про музику — «СЛУХ», LiRoom
  • Кращий затишний концертний майданчик (до 500 місць) — Closer
  • Кращий концертний майданчик (до 1500) — Caribbean Club
  • Кращий великий концертний майданчик (від 1500) — «Платформа арт-завод»
  • Кращий технічний підрядник (Звук) — Zinteco, Elecor
  • Кращий технічний підрядник (Світло) — Alight
  • За вагомий внесок у музичну індустрію — Алан Бадоєв і Олексій Коган
  • За стратегічне партнерство — Володимир Бугай (Olympic NSC)

 

Закінчив основні тези спікерів та експертів концертної та культурної індустрій Олексій Некрасов наступними словами: «Дякую учасникам та організаторам Kyiv Music Days! Подібні заходи корисні, дуже важливо проводити їх знову і знову! До зустрічі на Вінниччині!»